Hvor slank blir man på 9 dager? - Et svar til VG

2016-05-03

VG har testet C9 "dietten" fra Forever. Som selvstendig forhandler og fornøyd kunde av dette produktet har jeg lyst til å bryte opp noen påstander, da mange av de er direkte feil. Bare at VG kaller den en "diett" viser hvor lite reasearch de har gjort.

 
_______________________________________________________________________
 
VG har testet C9 "dietten" fra Forever.
 
Som selvstendig forhandler og fornøyd kunde av dette produktet har jeg lyst til å bryte opp noen påstander, da mange av de er direkte feil. Bare at VG kaller den en "diett" viser hvor lite reasearch de har gjort. 
 
C9 er en kickstart, ikke en quickfix. 1 boks på 9  av 99 dager i vårt FIT-program


Som VG skriver har C9 vært på markedet siden nyår 2015, og ja, salget har skutt i været.
Vi har ikke drevet med noen aktiv markedsføring, og den eneste måten dette har spredd seg, er folks gode tilbakemeldinger, bilder og anbefalinger.
 
 
 
(for hvem, hvorfor og hva det er)
 
Slik er konseptet:
  • 9 dagers kickstart ( ikke diett som VG skriver)
  • 2 første dagene er faste: med 1 shake + kosttilskuddene evt mat fra frilisten
  • Du bør være fysisk aktiv. hvor hardt du trener kommer an på formen din
  • Du skal innta kosttilskuddene og følge anbefalt matplan vedlagt i boksen
  • Friliste over frukt og grønt som kan spises utenom måltidene gjennom alle 9 dager
 

VG har fått sykepleierstudenten Henriette Korbi (23) til å teste C9.  "Jeg har gått ned X kg på ni dager, og det er sånn det føles på kroppen også. Klærne sitter litt løsere. Men jeg ser ikke spesielt stor forskjell på før- og etterbildene" En uke etter avsluttet "kur" gikk hun opp en kg igjen.
 
Jeg har hentet noen utdrag fra VGs artikkel og kommentert noen av påstandene som står i kursiv under.
 
Ekspertene VG har snakket med mener at man går ned i vekt fordi man taper væske og går på et kaloriunderskudd. At man taper vann som er bundet i muskulaturen slik at man mister noen cm, men disse vil komme igjen så raskt du spiser normalt igjen, sier ernæringsbiolog Lise Von Krogh.

- Mitt første spørsmål kommer her: Hva betyr det å spise normalt? Det personen anså som normalt før C9 har kanskje ført til at man ønsket å ta av noen kilo, så da skal man selvfølgelig ikke gå tilbake til det. Er det norsk bondekost med brødmat til frokost, lunch, mellommåltid og kveldsmat hun mener som er normalt? I såfall vil jeg heller ikke si at det er den riktige løsningen. C9 er første trinn i et tre-stegs FIT program til en sunnere livvstil og skal ikke brukes som en "kur"
Resterende syv dager skal man innta i underkant av 1000 kcal om dagen. 
"1000 kalorier er veldig lite, og kan over lengre tid føre til mangelsykdommer" presiserer Lise.
Hvis du taper for mye muskelmasse, kan det senke forbrenningen din såpass mye at du til og med kan legge på det lettere i ettertid?

-Ja, lite mat over tid går utover muskelmasse eller setter kroppen i fare for mangelsykdommer, og det er derfor vår C9 kun varer i 9 dager. Det å faste periodevis har derimot vist seg å være sunt for kroppen. Det er heller ikke snakk om totalfaste, for sammen med shake og middag (fra dag 3) følger det også med en liste med frukt og grønt man kan kose seg med hvis man kjenner sulten melder seg. 

Gjennom å bruke måltidserstatning Forever Ultra forsikrer du deg om at du får i deg alle mineraler, vitaminer og øvrig kroppen trenger til vært måltid, samtidig som antallet kalorier begrenses, sier Magdalena Pires-Nielsen i Forever Living, og fortsetter:
 
– Våre produkter er ment for å opprettholde god helse, ikke for å kurere noen sykdommer.
 
 

"Therese Fostervold Mathisen, ernæringsfysiolog og PhD-stipendiat ved Norges idrettshøgskole, synes også det hele er betenkelig.
– Jeg synes det er vondt og sørgelig at folk velger det de tror er raske løsninger. Likevel forstår jeg det. Folk er utålmodige, og vil se resultater med en gang. Hele utfordringen ligger i å få forståelse for at for å få resultater, må man ta det med ro. All dokumentasjon viser at kurer som dette gir deg en hyppig vektøkning med en gang den avsluttes, sier Mathisen."

Det er sørgelig hvis noen tror dette er en rask løsning. Da har de misforstått konseptet. Jeg kan ikke få presisert nok at dette er kun en start for gode vaner. Ved å daglig gjøre de gode valgene med tilskudd og ren mat skal man bort fra det gamle spisemønsteret. Det finnes et hav av anbefalinger og måter for å miste noen kilo eller starte ett sunnere liv på, og folk er forskjellige så det er utrolig viktig å finne en måte som passer for deg. C9 er ikke for alle, men veldig mange har svært gode resultater av å følge et slikt program for å få mer kunnskap, motivasjon og kjenne at resultatene kommer fort

Det at periodisk faste tapper kroppen for vitaminer, mineraler, muskelmasse er avkreftet gang på gang. C9 kan være det hyggelige sparket bak som du trenger for å¨få gjort de endringene som du vet må gjøres. Hva den gjør på innsiden av kroppen er målet, men vektnedgang kan (understreker kan, da dette ikke er en slankekur) være en hyggelig bi-effekt for mange

Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket og overlege, mener at C9 og produktene i seg selv har liten eller ingen reel effekt. " Det virker som om produsentene av C9 ønsker å få det til at kombinasjone av disse produktene i seg selv har en slags vitenskapelig effekt. Det har det ikke"

- Hva Steinar Madsen mener og tenker om "det virker som produsenten...." er det lite vi kan gjøre noe med. Det er hans tanker, og vi har aldri snakket om dokumentert eller vitenskapelig effekt. Som nevnt i starten av dette innlegget har salget eksplodert fordi vi har fornøyde kunder over hele verden som anbefaler det til sine venner, som anbefaler det til sine venner. Vitenskapelig bevist eller ikke, jeg hadde stor effekt av denne både kroppslig men også stor positiv effekt på psyken og motivasjonen. Jeg trenger virkelig ikke et kjøpt papir på å finne ut om noe er bra for meg eller ikke
 
 
Videre skriver de at dette ikke er en kur legevitenskapen ville anbefalt det å gå på. Hvis man er syk, for eksempel med hjerte- og karsykdommer kan det være en belastning.

- Og der er vi helt enige! Går man på medisiner eller sliter med helsa sak man selvfølgelig gå til en lege. Jeg ville aldri anbefalt C0 annet enn til friske, sunne personer som ikke går på legemedisin uten å ha rådført seg med sin fastlege først
 
Vurdering av Aloe Vera:
De to første dagene skal du drikke 140 ml står det på Vg, men det stemmer ikke. Inntaket er 30 ml x 4, noe som tilsvarer 120 ml.
Ekspertenes vurdering: Det er gjort mange vitenskapelige studier på Aloe Vera, men mange av dem kjennetegnes ved lavt antall pasienter og lav kvalitet. Derfor er det usikkert når det gjelder de fleste av de påsatte virkningene. Ingen slankende effekt. Det er rapportert alvorlige bivirkninger i form av leverbetennelse og forstyrrelser av saltbalansen i blodet ved inntak av Aloe Vera. Kan ikke på noen måte erstatte medisinsk behandling av hjertesykdom, høyt kolesterol eller diabetes.

- Det finnes over 400 ulike arter av Aloe vera. Vi bruker den mest kraftfulle som er forsket mye på: Aloe Barbadensis Miller. Å bruke generell forskning på Aloe vera familien blir dessverre veldig misvisende påstand fra disse ekspertene, og det tyder på dårlig research. Er du interessert i Aloe Veraens virkning så les Audun Myskjas bok "Naturens skattekammer"

Bivirkninger kan forekomme, men er veldig sjeldent med Aloe Vera. 1: 100 000 får reaksjon.
Er helt enig som de sier i reportasjen at aloe vera skal på ingen måte erstatte medisinsk behandling, Det er det ingen av Forevers forhandlere som heller har påstått


Vg skriver også at de kjøpte 2 pakker fra to ulike e-postadresser da de registrerte seg for å handle produktene. De fikk også opp to forskjellige priser

Vi hadde en prisøkning fra 1.mars som er den første på 10 år, og det skyldes nok prishoppet. Som i alle andre bransjer har vi veiledende priser vi forholder oss til

___________________________________________________________________

Her kommer utdrag fra Henriette Korbis dagbok fra C9
Dag 1: I dag er jeg veldig motivert for å starte på denne dietten. Påskens godsaker har lagt seg synlig på kroppen, og jeg føler meg tung. Jeg er spent på de første to dagene, hvor jeg ikke skal spise mer enn 500 kcal, men jeg er motivert for at det skal gå greit.
Etter første smak på produktene synes jeg at der overkommelig. Shaken smaker godt og alovera gelen var ikke så ille som jeg hadde fryktet.
Dag 3: Synes dette går veldig fint frem til nå. De to første dagene var litt slitsomme, men med en liten dose selvdisiplin så er det ikke noe problem. Jeg opplever litt søtsug på kvelden, men det går greit siden jeg kan spise frukt. Hodepinen er også til stede, men ikke like vond som de to første dagene.
Dag 6: Har hatt masse energi de siste dagene, og overskudd til trening og aktivitet. Føler meg mer fresh enn på lenge, og buksa sitter litt løsere. Jeg føler meg ikke sulten, og søtsuget og hodepinen har gått over.
Dag 9: Siste dag. Føles godt å ha holdt seg til programmet i hele ni dager. Jeg føler meg bra og har fortsatt masse energi. Jeg føler også at huden min har blitt mye friskere og sunnere. I morgen skal jeg feire med en god hamburger til middag, og det ser jeg frem til.

VG skriver at de ikke har funnet noen som er fornøyde med C9 uten at de selv er forhandler. Der har de gjort en svært dårlig jobb! Jeg har et titalls fornøyde kunder som ikke selv selger produktet, men som gladlig anbefaler det til sine bekjente. Og med tanke på at det er over 10 millioner forhandlere verden over, så bør de minst finne like mange fornøyde kunder av dette produktet.

Det er helt greit at folk er skeptiske.
C9 er ikke for alle, og nettopp derfor kan du føle deg trygg med vår Fornøyd Kundegaranti. Det betyr at du kan returnere embalasjen tilbake til forhandler innen 90 dager, delvis brukt eller helt oppbrukt og få pengene tilbake hvis produktet ikke stod til dine forventninger.
9 dager er kort tid på å endre en vane, så legg en god plan som gjelder fra dag 10 - det er den viktigste. Mange velger å fortsette på de andre FIT boksene, noen vil over på lavkarbo, andre lavkalori. Det er mange veier til Rom, og du må finne ut hva som passer deg. 
 

Vgs tips:
■ Det er de gode, gamle virkemidlene som oppfattes som slitsomme – som virker. I starten er det tidkrevende, men etter hvert vil nye vaner innarbeides og gjøre at dette går lettere å gjennomføre. Det handler om planlegging og endring av kostholdet, i tillegg til økt aktivitet og trening.
■ Du bør trene. Det er da gjerne kondisjonstrening som gjelder – som sykling, løping og skigåing. Men også styrketrening er viktig. Siden du hele tiden presser kroppen ned i vekt, bør du også gi den et signal om å beholde muskulaturen – slik at du både beholder muskler og opprettholder en høyere hvileforbrenning.
■ Du må ligge på et kaloriunderskudd, men ikke glem proteinene og grønnsakene! Du bør spise fire måltider om dagen. De bør inndeles i tre soner på tallerkenen. En skal være gode karbohydrater som for eksempel pasta eller ris av fullkorn. En skal være proteiner med minst mulig fabrikkerte innslag (ikke pølser og medisterkaker), men filetstykker, koteletter og lignende. Den siste sonen, som er kalorifattig men og viktig for metthetsfølelsen, er grønnsakene og salaten. Mange feiler ved at de er sulten etter et måltid. Proteiner og grønnsaker gjør deg mett!
■ Unngå dietter. De fleste som går på slike raske løsninger, går kjapt opp i vekt igjen. Jo mer ekstrem dietten er, jo større er også risikoen for at du kan utvikle et unormalt forhold til mat.
■ Sett deg mål, og belønn deg selv når du har nådd dem.

Hvis VG hadde lest seg opp på vårt FIT program ville de sett at vi er helt enige.
Går man igjennom våre 3 bokser over 99 dager så snakker vi om varige endringer og gode valg i hverdagen som omfatter det over. 
_________________________________________________________

Jeg vil tilslutt legge til at Forever har eksistert siden 1978 og vært i positiv vekst fra tidenes morgen. 
Vi hadde ikke kunnet vokse så fort, og overlevd så lenge om vi ikke hadde god kvalitet på våre produkter. Til alle våre kunder tilbyr vi full retur med hver eneste krone tilbake hvis man ikke er fornøyd. Hvilket annet selskap har en så raus garanti?

Har du spørsmål så kontakt meg gjerne: stinelervik@gmail.com